Jucării

Asociatia NID pentru Copii cu Deficiențe de Auz a făcut posibilă achizitionarea de jucării pentru copiii care frecventează Centrul de Suport Familial și Recuperare Timpurie a Copiilor cu Deficiențe de Auz și/sau Asociate, din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca. Aceste materiale vor fi folosite pentru realizarea în bune condiții a Terapiei specifice de compensare.

Profesorii psihopedagogi de la CSFRT, Mihaela Coca, Cristina Dohotaru si Bianca Nistor, vă mulțumesc pentru sprijin!

Festivalul ”Descopăr Frumosul din Mine” - Tg. Mureș

DIN NOU CÂȘTIGĂTORI !!!

Marți, 17 mai 2016, la Festivalul ”Descopăr Frumosul din Mine”, desfășurat la Tg. Mureș, liceul nostru a căștigat două premii I – unul cu trupa de teatru de păpuși și unul cu grupul de dans popular, precum și MEDALIA + DIPLOMA DE EXCELENȚĂ - cei mai buni din cei mai buni - pentru piesa de teatru de păpuși ”La cireșe”.

Profesorii: Maja Daniela, Șoimoși Delia și Chirteș Gabriela au îndrumat elevii: Bota Ionela, Gherghel Delia, Beleiu Alex, Furdui Andreea, Nagy Timea, Pașca Cosmin, Hatvani George (clasa a X-a), Nagi Csaba (clasa a XI-a), Morait Mihai (clasa a IX-a), Grigor Bianca, Horgoș Eva, Ilieș Robert, Nagy Eva, Popa Ioana, Pupăză Dimi, Sîngeorzan Maria și Titi Solomon (clasa a VIII-a).

Asociația Nid a suportat costurile transportului la festival.

PARTENERIATUL EDUCATIV CU ASOCIAŢIA NID PENTRU COPII CU DEFICIENŢE DE AUZ

“Vorbim prin artă”

Parteneriatul educativ între liceu și asociație a constat în organizarea de ateliere creative, expoziții cu vânzare la liceu, la sediul Băncii Transilvania, la sediile unor parohii ortodoxe, Polus Center, Julius Mall. Profesori coordonatori ai atelierelor și activităților antreprenoriale sunt: Irinel Oltean, Raluca Grovu, Raluca Petruța, Ioana Șerban, Ursache Lăcrămioara, Delia Şoimoşi, Mariana Lupu, Eniko Nagy, Martin Emilia, Alina Boca

Obiectivele activităţilor:

Produse finale și rezultatele așteptate pentru acest tip de activități au constat în:

Impactul asupra şcolii și asupra grupului de elevi implicat:

Produsele elevilor noştri au fost apreciate şi valorizate de către cumpărători, care au cumpărat mărţişoare şi alte simboluri de primăvară cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, produse decorative de Paște și de Crăciun. Multumim pe această cale cu precădere domnului director Ioan Roib, director în cadrul Băncii Transilvania, care a permis găzduirea noastră, a copiilor noștri și a produselor realizate de ei, în repetate rânduri, în spațiul Băncii Transilvania de pe Strada Barițiu, Cluj-Napoca!

Tineri exploratori în vatra Sarmizegetusei

Excursia de studiu „Tineri exploratori în vatra Sarmizegetusei” pe traseul Cluj – Alba-Hunedoara-Haţeg-Sarmiszegetusa-Costeşti-retur s-a desfășurat în perioada 10-11 iunie 2015. De această excursie au beneficiat 40 elevi, 8 profesori, un instructor educativ, un asistent medical. Excursia de studiu a fost parte dintr-un proiect mai amplu, ale cărui obiective au constat în:

Profesorii: Maja Daniela, Șoimoși Delia și Chirteș Gabriela au îndrumat elevii: Bota Ionela, Gherghel Delia, Beleiu Alex, Furdui Andreea, Nagy Timea, Pașca Cosmin, Hatvani George (clasa a X-a), Nagi Csaba (clasa a XI-a), Morait Mihai (clasa a IX-a), Grigor Bianca, Horgoș Eva, Ilieș Robert, Nagy Eva, Popa Ioana, Pupăză Dimi, Sîngeorzan Maria și Titi Solomon (clasa a VIII-a).

Excursia s-a desfăşurat în condiţii optime, fiind cofinanţată de către Asociaţie, în parteneriat cu Asociația Derzelas. Au fost vizitate regiunea Haţeg, vestigiile de la Sarmizegetusa, Castelul de la Hunedoara, Cetatea Alba Iulia.

Festivalul Naţional de Teatru de Păpuşi şi Pantomimă "Prichindeii veseli" de la Iaşi

Participarea grupului de elevi și profesori, de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj Napoca, la Festivalul Naţional de Teatru de Păpuşi şi Pantomimă "Prichindeii veseli" de la Iaşi, ediția a VII-a 2015, la secțiunile teatru de păpuși și pantomimă, s-a finalizat cu decernarea trofeului festivalului pentru grupul nostru, la secțiunea teatru de păpuși.

Organizatorul festivalului a fost Liceul Tehnologic Special Vasile Pavelcu Iaşi. Îndrumătorii grupului de elevi de la Cluj au fost profesorii Maja Daniela și Şoimoşi Delia. Festivalul s-a desfășurat în perioada 11-14.06.2015 și a participat un grup de 7 elevi din clasa a IX-a, iar participarea a fost posibilă prin colaborarea liceului cu Asociația Nid pentru Copii Deficienți de Auz, care a suportat costurile deplasării la festival, in valoare de 2200 de lei.